söndag 23 januari 2011

Gardiner eller ej,,,,

Igår putsade jag köksfönstren med livet som insats. Det är omöjligt att nå hela lillrutan om man inte ställer sig på en pall i fönstret. Men det gick bra, skam den som ger sig, men nu sitter jag här och funderar på om fönstren ska få vara gardinfria?? Vad tycker ni?






Däremot så fann katten en ny sovplats så fort prylar och gardiner var borta. Det aprikos-färgade huset i bakgrunden tar jag inget extra för.

I fredags kom min syrra Lotta på besök och hon hade med sig en låda med hemkokta karameller. Så rart!



Syrran är en bohem och eremit och har alltid gått sin egen väg. Skalet bär hon med sig på ryggen och när det inte passar så kryper hon in i det och liksom försvinner. Hon bor i skogen och det är alltså där i skogen som hon har börjat göra karameller av glatta livet. Hon kanske gör dem av kåda, vad vet jag? Puss på dig lill-syrran. Love you.

Ja hur blir det nu då? Ska jag ha gardiner eller ej?

Kram.

20 kommentarer:

  1. Inte! Gud vilka fönster! Släpp in allt ljus du kan få nu, gardiner kan du ha när det blir stekhett i sommar. Vilken ljuvligt go katt du har också.
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  2. Åh, vad härligt med nyputsade fönster! Våra fönster är så skitiga så det börjar bli pinsamt.
    Gardiner eller inte, tja... På fotot ser det luftigt och fräscht ut utan gardiner, men gardiner kan ju å andra sidan ha andra fördelar, som att de "mjukar" upp rummet lite och dämpar burkigt ljud som kan uppstå i ett kök. Du kommer nog fram till den bästa lösningen!
    Så fint du skriver om din syster! Håll hårt i henne!
    /Anna-Karin

    SvaraRadera
  3. Synd att förstöra de fina fönstren med gardiner
    Räcker med katten som dekoration
    Ha en bra dag

    SvaraRadera
  4. Ha utan nu!!!!! Höst och jul kan det väl vara lite ombonat med gardiner!

    Kram Agnetha

    SvaraRadera
  5. Hej,

    Hvis der ikke er nogen der kan kigge ind, synes jeg ikke du skal have gardiner. Du har sådan nogle flotte vinduer.

    Hilsen
    Lene

    SvaraRadera
  6. Hej!
    Tycker det är så fint utan gardiner!!!!
    Med så fina fönster vore det nästan lite synd!!!!
    Ha en fin Kväll!
    Kram Kathrine

    SvaraRadera
  7. TACK för din kommentar!

    : )

    Med så vackra fönster, så hade jag bara hängt upp väldigt tunna skira gardiner, eller inga alls...
    Jättefin katt du har!

    KRAM, Jenny

    SvaraRadera
  8. Med et så vakkert vindu, er det fint å ikke ha gardiner. Spesielt når våren kommer og lyset faller inn i rommene. Vakkert hos deg! Tusen takk for kommentaren. :)

    Jeg bruker å ha hvite gardinkapper når våren kommer, og ikke sidegardiner. :)

    SvaraRadera
  9. Hemkokta karameller & nyputsade fönster låter ju hur bra som helst! Jättefina fönster, jag hade skippat gardinerna! kram & ha en mysig söndagkväll! tiina

    SvaraRadera
  10. Systra di verkar vara en unik och mysig människa....gillar människor som går mot mängden, har själv också behovet av att eremitera iblan....Men du, det är härligt med nyputsade fönster! Mina fönster är så skitiga så jag skäms, men det får vara nu när jag flyttar snart...Gardiner eller inte, Hmmm...ja svårt, men håller nog för gardiner, de dämpar och mjukar upp lite, går ju att hänga dem en bit in på väggen, så man får hålla fönstret fritt så mycket som möjligt, för du har vackra fönster.


    KRAM Loellan

    SvaraRadera
  11. Jag röstar på utan gardiner. Ditt fönster med bågen där uppe är helt ljuvligt! Bättre att hänga upp gardiner till hösten igen när det börjar mörkna, och man vill ha det mer ombonat!
    Ha en fin start på veckan!
    Kram Pia

    SvaraRadera
  12. Jag tycker att du ska ha utan gardiner.Bara så himla fint att få in så mycket ljus.Önskar dej en skön kväll och en go start på veckan.Varm kram Rita ♥

    SvaraRadera
  13. Pust och stön finns det något som är så tråkigt som att putsa fönster???? Men ack så ljuvligt när det är gjort! Jag tycker inte att du ska ha några gardiner, man ska ju inte gömma sina skatter! Ler. KRRRRRAAAM

    SvaraRadera
  14. Sån'a där fönster skulle jag verkligen vilja ha.:-) Stina

    SvaraRadera
  15. Inte!!! Med så vackra fönster, som finaste möbler, behövs sannerligen inga gardiner:) Så tycker jag;)
    Tack söta för fina kommentaren hos mig. Prova gärna groddar - jätte gott. Finns färdiggroddade på ICA och andra livsmedelsaffärer. Alfalfa är jättenyttiga och milda, medan rädis- och lökgroddar är peppriga och sätter smak på salladen i vintermörkret!
    Hej hopp från mig;)

    SvaraRadera
  16. Thanks for your lovely words.. your pictures are soo great..
    Hugs Susi

    SvaraRadera
  17. how beautiful!!! i love cats, hopefully one day i'll get one!!! loveliest thoughts

    SvaraRadera
  18. Å, så vackra fönster...de är fina utan gardiner....fast det är klart när värmen och solen sticker i ögera kan det ju va gôtt mä nô för;)
    kraam

    SvaraRadera
  19. i min hjärna finns tydligen inte jobbet längre hihi. När jag äntligen tog mig hit hade jag glömt mina glasögon så det var bara att åka hem igen phu.
    Dina fönster är såå vackra så igentligen behövs inga gardiner men kanske något annat kul kan hänga där, du är ju världsbäst på att komma på något mysigt. Jätte katten Max är ju iochförsig en annorlunda och fin detalj, jag menade katt i fönstret. Kramar i massor/Ingela.

    SvaraRadera
  20. Era fönster är ju så himla vackra, jag är en riktigt gardinfreak men jag hade nog skippat gardiner under sommarperioden ;o)
    Ha en finfin kväll!
    Kram/Lena

    SvaraRadera