tisdag 29 mars 2011

Vara tacksam för det man har.

Hej alla loppbitna. Igår förstår ni, så fick jag av min allra bästa vän ett paket med tillhörande brev. I det brevet fick jag uppmuntran och peppning inför livet som det nu är. Som en röd tråd genom brevet gick detta med att vara tacksam för det man har. Om man varje dag tänker på de saker som man är tacksam för så "smittar" det sen av sig och färgar resten av livet. Jag ska verkligen prova!
-Det där är inget nytt, tänker någon, nej jag vet, men ack så lätt att glömma.

Vad det var i paketet?


Tänk vad skönt med en sådan där vän som verkligen bryr sig om en på djupet,,,,,,hoppas ni alla har en sådan!  TACK GOA LEEA!



Först nu har jag som många andra kommit på vad kul det är att trycka bokstäver och siffror på saker och ting. Ovan ser man hur jag nyligen gick lös på köksbordet.
Nu ska jag äta soppa och plättar. Det syns i spegeln lite av sambons ryggtavla när han steker plättarna.

Tjoflöjt!

tisdag 22 mars 2011

Ett halvårs bloggande

Jag har kollat igenom mina bilder från det här halvåret jag bloggat,,,,vad tiden har gått fort! I början ville jag göra inlägg nästan varje dag och inspirationen var på topp och jag såg på världen genom "blogg-ögon".
Nu vilar jag nog lite och väntar på att vår och sommar skall stå för dörren.

Hoppas ni som ska åka till Danmark ( med Romantiska hem-Petra) får en härlig inrednings-tripp, glada skratt och många fynd!













Skåpet på sista bilden har jag köpt hos Nina Hartmann. Franskt förstås, och det har förr varit mediciner i det.

Ha en trevlig vecka!

Tack för att ni kikar in här hos mig,,,,,,puss puss puss.

onsdag 16 mars 2011

Stilla morgon

P1 talar om Japan och jag sitter vid köksbordet och dricker mitt morgonkaffe. I två av rummen snarkar det fortfarande,,,, sonen i det ena och sambon i det andra,,,,,


Titta! Här ligger min sambo och vägrar gå upp,,,,det gör inget för jag tycker bäst om att vara ensam den första stunden på dagen.





Nu ska jag fortsätta mitt kaffedrickande och efter det en rejäl promenad.

Kram!

måndag 14 mars 2011

Åtta saker om mig själv.

Har ingen fantasi eller fin bild på lager, så vad bra att jag fick en uppmaning av Fröken Grön att skriva åtta saker om mig själv. Vissa vet dessa saker och vissa blir förvånade. Kanske.
Nu kör vi:
1. Jag tror på Gud, Jesus och den helige ande. Inte lite diffust och lagomt utan fullt ut. Har även läst hela bibeln. Den är bitvis fruktansvärt tråkig och jag kan inte rekommendera den. Jo, Nya testamentet i så fall. Fast hoppa över Uppenbarelseboken.
2. Jag har kramat Thomas Wassberg. Han var svettig och fåordig. En tråkmåns om du frågar mig.
3. Jag har inte varit hos frisören på sju år.
4. Jag är antingen eller. Svart eller vitt. Metallica eller Cornelis. Korn eller Bo Kaspers orkester. Varmt eller kallt. Älskar eller hatar. Har svårt för mellanlägen alltså. Men jag tycker ändå att det är bekvämast att vara lite "lagom" själv - så hur ska jag ha det egentligen? Vet ej.
5. Jag är nu i en 40-årskris utan botten.
6. Jag har fruktansvärt lätt för att få dåligt samvete. Jag får dåligt samvete åt andra som inte har vett att ha dåligt samvete.
7. Jag har även kramat han som sjunger " peta in en pinne i brasan älskling"
8. Jag vill trots min ålder ha ett barn till. Var så ung när jag fick de första så jag vill uppleva det igen - i mogen ålder. Men det verkar inte bli något. Vi får se. Min sambo är nästan tolv år yngre och det vore ju härligt för honom med ett eget barn. Det är klurigt det där och sätter samtliga inblandade i en aningen pressad situation. Det gäller - som ni förstår- att man håller sig i form så han inte faller för ett yngre alternativ. Någon mer fertil. Någon som har några fler år kvar till 40-årskrisen. Nu fick jag lite dåligt samvete när jag skrev det där sista. Vad dum jag är - jag är ju bäst.


Till sist en söt kanin tecknad av Beatrix Potter. Jag älskar hennes bilder.

Puss!

onsdag 2 mars 2011

En liten onsdag

Om gårdagens bilder kittlade mitt sinne, så är det INGET emot det här:




Här vill jag laga saker, spika och skruva, smörja och måla. Allt medans jag lyssnar på P1, får valkar i händerna och mår bra.
Det vore lyckan det.

Den lilla snickerboa tillhör min torpvän Anki. Lyllo henne.

Kram!