måndag 14 mars 2011

Åtta saker om mig själv.

Har ingen fantasi eller fin bild på lager, så vad bra att jag fick en uppmaning av Fröken Grön att skriva åtta saker om mig själv. Vissa vet dessa saker och vissa blir förvånade. Kanske.
Nu kör vi:
1. Jag tror på Gud, Jesus och den helige ande. Inte lite diffust och lagomt utan fullt ut. Har även läst hela bibeln. Den är bitvis fruktansvärt tråkig och jag kan inte rekommendera den. Jo, Nya testamentet i så fall. Fast hoppa över Uppenbarelseboken.
2. Jag har kramat Thomas Wassberg. Han var svettig och fåordig. En tråkmåns om du frågar mig.
3. Jag har inte varit hos frisören på sju år.
4. Jag är antingen eller. Svart eller vitt. Metallica eller Cornelis. Korn eller Bo Kaspers orkester. Varmt eller kallt. Älskar eller hatar. Har svårt för mellanlägen alltså. Men jag tycker ändå att det är bekvämast att vara lite "lagom" själv - så hur ska jag ha det egentligen? Vet ej.
5. Jag är nu i en 40-årskris utan botten.
6. Jag har fruktansvärt lätt för att få dåligt samvete. Jag får dåligt samvete åt andra som inte har vett att ha dåligt samvete.
7. Jag har även kramat han som sjunger " peta in en pinne i brasan älskling"
8. Jag vill trots min ålder ha ett barn till. Var så ung när jag fick de första så jag vill uppleva det igen - i mogen ålder. Men det verkar inte bli något. Vi får se. Min sambo är nästan tolv år yngre och det vore ju härligt för honom med ett eget barn. Det är klurigt det där och sätter samtliga inblandade i en aningen pressad situation. Det gäller - som ni förstår- att man håller sig i form så han inte faller för ett yngre alternativ. Någon mer fertil. Någon som har några fler år kvar till 40-årskrisen. Nu fick jag lite dåligt samvete när jag skrev det där sista. Vad dum jag är - jag är ju bäst.


Till sist en söt kanin tecknad av Beatrix Potter. Jag älskar hennes bilder.

Puss!

10 kommentarer:

 1. Det var en fin lista madame Morell, jag visste ju inget. Jätteroligt och lära känna dig bättre.
  Har ju sett foto på dig här på bloggen, det är kolugnt, du ser mycket yngre ut än du är. Han ska vara glad att han har en sån tjusig sambo din kille.
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 2. Åhh så roligt att få läsa LITE om dej!!!!!
  Du verkar vara en intressant person!!!!
  Hoppas du får en fin Vecka!
  Kram Kathrine

  SvaraRadera
 3. Hej ärliga raka Jessika!
  Härligt med såna raka tankar...inga krusiduller här inte. Klart att du ska ha fler barn.Visst är det så att då man vill bli gravid då är det inte enkelt...jag vet. Men sen kom det två med 18 månaders mellanrum. Håll i!

  Ses vi nästa helg?

  Kram
  annika

  SvaraRadera
 4. Du verkar vara en härligt rak och ärlig människa, Jessika, jag visste inget av dina åtta förutom att du inte har varit hos frissan på länge!
  Minns det inlägget där man även såg en helkroppsbild av dig och du såg härligt ung och bekymmerslös ut om du frågar mig!
  Jag fick också samma utmaning, vet inte om jag vågar anta den med samma ärlighet som du, tänker hela tiden på hur många som läser bloggen, bekanta, halvbekanta och okända. De okända är det lugnt med, resten vållar bekymmer i min tankevärld. Önskar jag kunde vara lika modig som du! Hoppas hoppas storken hittar till er, jag var fyrtio fyllda när sista barnet kom efter många års försök. Det finns hopp!
  Ha det bäst du härliga tjej!
  Eija

  SvaraRadera
 5. Ja du det finns många beslut att ta i livet!
  Kul o läsa om dig.
  Kram Agnetha

  SvaraRadera
 6. Bara så himla härligt skrivit rakt ärligt.Ta mej som jag är .Det gillar jag skoj att få läsa om dej.Ha en skön kväll.Varm kram Rita ♥

  SvaraRadera
 7. Åh vännen håller tummarna för en liten bäbis, har en kompis som nyss fyllt 42 och fick sin sista, fick en son för två år sedan och det tog fem år innan han kom till och då fick de lite hjälp så trodde de inte att de skulle få fler men en liten gosse till har precis sett dagens ljus.
  Ha riktigt fin tisdag!
  Kram/Lena

  SvaraRadera
 8. Nog bor det en liten författare i dig, madame M, - så härligt det var att få ta del av dina 8 saker! Jag fyller själv 40 i sommar, vilket jag har svårt att fatta. Ingen kris än så länge (iallafall ingen som jag själv lägger märke till), snarare en liten livsrevolt på gamla dar, haha!
  Håller tummarna för att nummer 8 blir verklighet för er!
  Kram på dig!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 9. Jessa! Du är helt klart den snyggaste och finaste 40-åring jag känner! Ingen tvekan.

  SvaraRadera
 10. Men så skoj att läsa om dig, det var allt endel som jag inte visste- KRRRAAAMMM

  SvaraRadera