torsdag 17 november 2011

Några tappra violer

Tidigare idag var jag uppe till vår kolonistuga och där får jag se några violer som kämpat sig kvar i komposthögen. De fick följa med hem med risk för att bli uppätna av katten. Han gillar att äta blommor men är även förtjust i en viss sorts mossa har jag märkt. Därför får inte heller de mossbeklädda grenarna vara ifred. Tänk när han åt upp mina ranunkler! Jag grät. Jag hade i alla fall hunnit fotografera dem först.






Ååååå sedan i sommras har vi spanat på ett hus. Ni vet, trägolv, dubbeldörrar, kakelugn och vedspis. Och högt till tak. Och uthus. Nu ser det ut som att vi kan få komma att köpa huset till våren,,,,,,behöver "bara" spara lite pengar först :). Men kära nån man kan väl äta hårt bröd och nudlar. Fredagsmys får bli en morot och läsa böcker istället för att hyra film. Lifta till jobbet. Torka sig med reklamblad eller skita borta. Vad slår ett glas vatten?

I helgen som var hade vi en höstfest. En sådan med pajer, pastasallad, musiktävling, bål, sång och gitarrspel. Vi var tjugofyra personer. Inte ett enda kort knäpptes under kvällen! Men att ta kort på mossiga grenar - det går bra det....ja säger då det.

Ha en bra helg!
Vill ni ha middagsgäster - är det bara att ringa :) :)

11 kommentarer:

  1. Du är för härlig! :D
    Av alla tips gillar jag verkligen "att skita borta"..Hahahahaha....Låter härligt med era husplaner, hoppas det blir ert nu! Mossiga grenar är ju oxå gratis.....och fint!

    Pusspåre!
    Loellan

    SvaraRadera
  2. Tänk att blomma nu...helt fantastiskt. Jasså katten äter blommor och mossa..hi hi. Lilla Leia här låter allt det vara som tur är. Nu sitter hon i mitt knä och spinner och bloggar för fullt. Kram Maria

    SvaraRadera
  3. Åh håller tummarna för att huset blir ert!
    Ha en finfin kväll!
    Kram/Lena

    SvaraRadera
  4. Håller tummarna att vi får äga hus tillsammans, och ja, jag känner igen tipsen, ett bebo och rusta upp ett gigantiskt hus som vårat är inte alldeles billigt. Men att skita borta - riktigt så långt har vi inte gått!
    Hoppas drömmen blir sann för er!
    Eija

    SvaraRadera
  5. Haha ! Vad härlig du är !! jag håller tummarna för ert hus och ert sätt att spara :) Du tar iallafall riktigt fina bilder , så fin skärpa !!
    Kramar // Susanne ♥

    SvaraRadera
  6. hahahah Du e för go!! ;)
    Ja det gäller att sätta prioriteter på vad man fotar!! hahaha

    Önskar er lycka till med huset!! Ska hålla tummarna!!
    och hoppas att ni inte behöver "skita borta" !! hahaha

    Kramis Tina

    SvaraRadera
  7. Hej, helgalet, men klart värt att satsa på alla dina spartips, haha!!! Underbara små violer, så söta! Katten får ha lite självdiciplin// Christina

    SvaraRadera
  8. ...he...he... Herlig innlegg, vakre blomster og flotte bilder.

    Ha en super helg!

    SvaraRadera
  9. Åh, så spännande med husplaner! - Förstår att du är ivrig. Jag ska verkligen hålla tummarna för att det går vägen.
    Ha en fortsatt fin helg!
    /Anna-Karin

    SvaraRadera
  10. Ni får gärna komma hit....jag lovar att jag inte bjuder på nudlar ;o)))
    Men om drömhuset är nästa station, så....vad gör man inte?!? Hoppas, hoppas att det löser sig för er :o) Håller tummarna!
    Superfina bilder du visar...sista bilden ser ut som en gammeldags kaffestund. Jag tror inte att man sa 'fika' förr i tiden... ;o)
    Synd att katten tycker om att fika på dina blommor :o(

    Ha en mysig söndag imorgon!
    Kramen
    Ulrika

    SvaraRadera
  11. Vilken fin och inspirerande blogg du har :) ha en bra dag! hälsningar Josefine

    SvaraRadera