fredag 15 april 2011

Jag ska ha alla!!

Jag var på loppis härom dagen för att fortsätta min jakt på paraplyer. Hänger ju sådana i köksfönstren i stället för gardiner. Hittade inga. Rotade och letade men fann inte ett enda. Nåväl. På övre våningen på loppiset får jag syn på söta äggkoppar med guldkant. - Å vad söta! säger jag till kompisen. Ja, säger hon och börjar fingra på de olika kopparna.
Då händer något inom mig. Jag förvandlas. Jag förvandlas till en tant som ska fram, som ska ha allt, som ska ha först, som ska roffa åt mig gobitarna utan att tänka på att kanske någon annan vill titta lite på varorna.
Jag plockar på mig tre äggkoppar först. När jag ser att kompisen närmar sig en liten stackare med blommor på, tar jag snabbt den också. När jag ändå är i farten tar jag alla de som har guldkant tills jag har händerna fulla och nära tappar dem alla. Ned med dem i varukorgen. Sådär ja. Med en nöjd känsla i magen konstaterar jag att jag fått alla fina äggkoppar och bara de fula är kvar. Jag är alldeles rusig och det bränner lite i kinderna. Hoppsan tänker jag,,,fanns det inte ett bord på undre våningen med påsksaker på? Där kanske det också står äggkoppar?
Springer snabbt ned för trappan. Jo, där står några söta flickor och vrider och vänder på äggkoppar med guldkant, benvita och lagom krackelerade. Tränger mig fram. Tar, nästan ur händerna på en flickan, två söta äggkoppar med tuppar på. I ögonvrån ser jag någon närma sig och då roffar jag åt mig de allra sista äggkopparna som en loppa kan tänkas vilja ha. Kvar finns nu bara fula i plast, trä och ful keramik. Ha!

Idag är jag mig själv igen och kommer ödmjukt ge bort några av äggkopparna. Dela med mig. Vara generös och unna någon annan glädjen att äta ägg ur söt äggkopp med guldkant.Ovan är några av dem. Så söta och näpna att man nästan smäller av.

Jag önskar er alla en trevlig helg med många sköna loppisfynd.

Kram!

22 kommentarer:

 1. Ohj då så du blev!!!!
  Tur att du blev snäll sen!!!!
  Hoppas du får en fin helg!!!!
  Underbara äggkoppar fick du tag i!!!!
  Ler!
  Kram Kathrine

  SvaraRadera
 2. He he he tror nok mange kjenner seg gjen der:):)Vi kan alle få slike anfall...he he
  Flotte eggeglass..sjarmiga:)
  Kos deg i påsken og spis masse egg:)
  klemklem

  SvaraRadera
 3. love the egg cups, truly gorgeous...have a great w/end :))

  SvaraRadera
 4. Nydelige eggeglass
  ....såååå fine og nostalgiske!

  SvaraRadera
 5. Det där beteendet är du knappast ensam om...här har du en till! ;D

  Trevlig helg!
  /Frida

  SvaraRadera
 6. Ha ha, vad söt du är!
  Kram

  SvaraRadera
 7. He...he... Kjenner meg godt igjen. Føler at hjertet banker litt fortere når dørene til loppemarkedene åpner. Vil ha, vil ha, vil ha ;-) Men....vi er ikke alene. Da jeg var på loppis forrige helg var jeg ganske forsiktig i forhold til mange andre. Det var nesten panikk for å komme først bort til bordene ;-)

  Flotte eggeglass du fikk tak i.

  Ha en suveren helg!

  SvaraRadera
 8. Hahahaha ditt lilla monster! Sån du blev.....=)
  Tack för kvällens mest givande gapskratt...(kände jag igen mig? Pja...lite kanske ;)


  Kram Loellan

  SvaraRadera
 9. Hihi...ännu en som vill hamstra äggkoppar med guldkant ;o) Det skrev jag också om idag! Jag var dock inte lika hätsk, så två fick följa med hem. Men jag fortsätter min jakt ;o)

  Ha en riktigt skön helg!
  Kram Ulrika

  SvaraRadera
 10. hahaha ja så kan man bli i "loppisrus"!!!
  Har själv liknande upplevelse... hihi


  Ha en underbar helg

  Kram Tina

  SvaraRadera
 11. Härlig med loppisrunda.Bara så himla fina äggkoppar.Önskar dej en härlig dag.Kram Rita ♥

  SvaraRadera
 12. hahahaha... guuud va roligt!!:) Jag tror nog att jag blir likadan..

  Tur vi blir oss själva igen sen:)

  Trevlig kväll! Kram C

  SvaraRadera
 13. Hejsan

  Är likadan så du är inte ensamen. Om man hittar nå så kan man bli riktig tokig av sig.

  Önskar dig en härlig Söndag
  fr en ny läsare, hittade hit från bloggen
  ett vitare hem.
  krammiz
  Sussi

  SvaraRadera
 14. Din blogg är ablsolut nummer 1 på min blogglista som jag själv kallar guldlistan. Så jag tittar in ganska ofta och kollar om du skrivit något. Dina bilder är inspirerade och din text lagom mycket och är talande. Jag kollar många bloggar så sträck på dig, du är duktig!

  nettan.klar@gmail.com

  SvaraRadera
 15. Vet du om det kostar någonting att ha en blogg på blogspot? Har du några tips för jag har funderingar på att starta en. Skulle bli jätte tacksam för svar.

  nettan.klar@gmail.com

  SvaraRadera
 16. Hej Jessica!

  Titta in hos mig!
  Jag har något för dig att hämta!!

  Kram Tina

  SvaraRadera
 17. Ha ha...rätta takter!!!! Ta alla du ser!!!! Det är en riktig loppa det!
  Kram Agnetha

  SvaraRadera
 18. Fnissar lite då jag läser ditt inlägg ;P det värsta e då man ser nå man vill ha och går mot d också kommer nån annan och tar d före en ;P suck.. haha. kram

  SvaraRadera
 19. Jag ler med hela ansiktet! Efdtersom jag är dålig/oerfaren på att Loppa så ser jag det som en lektion i hur det ska gå till :)
  Tur att du besinnade dig i dag...

  Kram
  annika

  SvaraRadera
 20. Du är för härlig, Jessika! Men jag får medge att de där äggkopparna verkligen var värda att vässa armbågarna över, hehe!
  Passar på att önska dig sol, avkoppling och glädje i påskhelgen!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 21. Tänkte sticka dit på årsmötet på påskdagen Madame Morell, måste bara bestämma mig vilken svart katt som ska med så bered du plats på din kvast. Betalningen löser vi, stannar bara till i Ängelholm och hämtar upp den tredje häxan. Hon kan ta med sig sin Alma. Hoppas att du uppdaterat kvasten till senaste modell, alltså den förlängbara varianten. Själv kör jag annars med fjolårets modell, du vet den vibrerande… en sån klassiker. Glad påsk! : )

  PS: Oroa dig inte, det är bara den hagalna häxan som ger sig till känna i dessa tider. Helt normalt och oklanderligt beteende.

  SvaraRadera
 22. Äggande vackra koppar och klart jag hänger med på din kvast ;-)

  SvaraRadera